Gyakran ismételt kérdések

Sok az ügyvéd. Kit válasszak?

Ez egy gyakori kérdés. Ügyvédi iroda kiválasztásánál a következő tényezőket érdemes mérlegelni: mely jogterületen rendelkeznek tapasztalattal, van-e BIZALMAM hozzá, milyen nyelveken (nálunk ez magyar, angol, német) nyújtja szolgáltatásait, milyen az árkialakítása, van-e kapacitása jogi feladatai elvégzésére és milyen megoldásokat ajánl?

Általában nagy nemzetközi irodák a teljes szolgáltatási spectrumot lefedve, főleg helyi erőkkel végzik munkájukat nemzetközi árakon. A közepes méretű irodák (mint a miénk is) átlagban 5-15 főt foglalkoztatnak és szolgáltatásai a legtöbb fontos gazdasági jogterületre kiterjednek, viszont specializáltak és …… áraik még nem érik el a „nagy” versenytársak többszörös árkialakítását.

Az egyéni ügyvédek vagy kis irodák a legolcsóbbak, viszont általában gyors és átfogó gazdasági jogi megoldásokhoz, tranzakciókhoz kapacitáshiánnyal küzdenek. Régi mondás szerint az olcsó a drága……

Mikor forduljak ügyvédhez?

Ez is egy gyakori kérdés. Mi általában „hozott anyagból” dolgozunk és ezért késői szakban már csak tűzoltásra van lehetőség. Célunk az, hogy ne is történjen meg az a tűz (baj)...Ezt a célt szolgálja ez a honlap is, hogy gondolatokat ébresszen. Ügyfeleinket mindig arra kérjük, hogy ne kövessék azt a hibát, hogy jogi, üzleti, nemzetközi adótervezési problémájával az ügy olyan késői fázisában fordul hozzánk, amikor képviseletünkkel az eredeti lehetőség csekély töredékét tudtuk elérni vagy csak sokkal drágábban.

Tehát a kérdésre (mikor forduljak ügyvédhez) a válasz, hogy az ügy minél korábbi fázisában, mert a tanácsadási óradíjunk befektetése nem áll arányban az ennek hiányában elszenvedett veszteséggel.

Igaz-e, hogy a Kft alapítási költsége EUR 300 és 900 közöttl van és hogy az átlagos óradíjak 90 és 250 EURO közé esnek?

Ez is egy igazán gyakori kérdés. Az Ügyvédi Kamara szerint nem tüntethetjük fel árainkat (megbízóinkat, referenciánkat, ügyfél körünket sem) és csak korlátozottan hirdethetünk, ezért igen-nem kérdés felelet játékot lehet itt honlapon játszani. E-mailben már teljesebb körű tájékoztatást tudunk nyújtani a törvényi korlátok között.

Az alapítási költség természetesen az ügy összes körülményétől függ, de a piaci viszonyokat figyelembe véve valahol ezen az árszinten lehetnek. Az elektronikus cégeljárásban alapított egyszerűsített Kft alapítási költsége tényleg nagyon kedvező, ennek a sávnak az alsó hátához közelíthetnek figyelembe véve az összes körülményt!!

Mennyi idő egy cég (Kft, Zrt, Bt) megalapítása?

Egyszerűsített eljárást választva, elektronikusan már néhány nap alatt bejegyzett céget tudunk produkálni, melynek a költsége is kedvezőbb!!
Normál esetben (papír alapon) kb 1-2 nap mindennel együtt (név ellenőrzés cégbíróságon, védjegytárban, névfoglalás, okiratszerkesztés, aláírás, közjegyző, tőke befizetés, beadás) és innen kezdve már elő-társaságként működhet a cég, szerződést köthet, számlázhat. Ennek bejegyzési ideje 15 munkanap, elvileg, de általában rövidebb.

Külföldi cégalapításnál mit kell figyelembe venni?

A külföldi cégalapításnak korántsem a cég alapítása vagy a külföldi működtetése a legnehezebb része, hanem az adókötelezettség legális teljesítése és az ezzel kapcsolatos adótervezés.

Osztalék, mint a tulajdonos legfontosabb jövedelme?

A külföldi illetőségű tulajdonosnak fizetett osztalék mentes az osztalékadótól 2006. január 1-jét követően Magyarországon.

Jelen oldalon szereplő információk nem minősülnek tanácsadásnak sem ajánlatnak. Konkrét ügyben kérem keressék meg irodánkat!